Donnerstag, 6. November 2008



Basına ve Kamuoyuna

Muhalif, devrimci basın üzerindeki baskılar son dönemlerde giderek artıyor. Egemenler halkın, emekçilerin haber alma hakkını gasp ederek sansürle boğmaya çalışıyor. İşçilerin direnişlerini, köylülerin eylemlerini, emekçilerin her türlü hak talebini dile getiren, onların sesi olarak geniş emekçilere ulaştıran, bunun kavgasını veren muhalif, devrimci basın her gün yeni bir engelleme ile karşı karşıya kalıyor.
Yaptıkları açıklamalar ile basını hizaya çağıranlar buna uymayanları cezalandırmaktan geri durmuyor.
Son bir yıl içerisinde yurtsever basının çıkardığı 40’a yakın gazetenin çeşitli gerekçelerle dağıtımı engellendi ve kapatıldı. Kürt halkının nabzını tutan, acılarını, isyanlarını sayfalarına taşıyan yurtsever basın, demokrasi çığırtkanlığı altında çeşitli baskılarla yüz yüze geldi.
Engellemeler, devrimci-sosyalist basını da içine alacak bir yelpazede her türlü muhalif düşüncenin yok edilmesi konseptine uygun bir şeklide ileriye taşınıyor.
Yakın zamanda Atılım gazetesi ve Yürüyüş dergisi birer ay süre ile kapatılırken son dört sayısına dağıtım yasağı ve toplatma kararı gelen gazetemiz İşçi-Köylü de bir ay süre ile kapatıldı.
14. Ağır Ceza Mahkemesi Demokratik Halk İktidarı için İşçi Köylü Gazetesini 31 Ekim–13 Kasım tarihli 29. sayısında yer alan yazıların “terör örgütü propagandası yaptığı” ve “suçluları övdüğü” iddiasıyla bir ay süre ile kapattı.
Kapatılmaya gerekçe gösterilen yazıları yazma ihtiyacı bile hissetmeyen mahkeme, gazetemizi Basın Kanunu’nun 25/2 maddesine dayanarak kapattı.
Basın özgürlüğünü ağzından düşürmeyen egemenlerin, bundan ne anladığı bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Sosyalist, yurtsever, devrimci basının yaratılmak istenen bu karanlık tablonun içinde gerçeklerin ışığını emekçilere taşıması engellenemeyecektir.
Kurulduğu günden bu yana birçok engelleme ile karşı karşıya kalan gazetemiz, bedeller ödeyerek ve çizgisinden taviz vermeden yayın hayatını bugüne taşımıştır.
Baskılar, engellemeler, ezilen emekçi milyonların sesi olmamızı, onlara ulaşmamızı engelleyemeyecektir.

-Baskılar bizi yıldıramaz!
-Devrimci basın susturulmaz!

İşçi-Köylü Gazetesi
Partizan Dergisi

Keine Kommentare: